С хеттрик на Карим Бензема "Реал" (Мадрид) победи убедително "Челси" с 3:1 като гост в първи четвъртфинал в Шампионската лига. Рекордьорът по титли в надпреварата направи много важна крачка към класиране за фазата на четирите най-добри отбора, като спечели със силна първа част.

Двубоят беше повторение на полуфинала от миналия сезон, когато "Челси" отстрани мадричани.

С шест точни удара "Реал" вкара три гола на "Стамфорд бридж" и показа много ефективна игра в атака.

Бензема реализира два от головете си в рамките на три минути - между 21-ата и 24-ата. "Челси" отговори с попадение на Кай Хаверц в 40-ата, но само минута след началото на втората част нападетелят се разписа още веднъж, оформяйки хеттрика си.

Бензема вкара хеттрик във втори пореден мач в Шампионската лига, след като го стори и срещу ПСЖ. Французинът се превърна и в първият футболист, който го постига срещу "Челси" в турнира. Бензема е и четвъртият играч, който реализира хеттрик в два поредни мача.

Нападателят на "Реал" вече има 37 гола от началото на сезона и е в серия от шест срещи, в които неизменно се разписва.

Първото попадение дойде при изключителна атака, двойно подаване между Бензема и Винисиус Жуниор, след което бразилецът центрира, а от движение френският нападател вкара с глава от повече от 10 метра.

 

Само три минути по-късно Бензема се разписа отново с глава. Той засече центриране на Лука Модрич и реализира в обратния ъгъл. И при двата гола защитата на "Челси" се представи много слабо.

В края на първата част при много идентична ситуация "Челси" успя да намали пасива си. Хаверц засече центриране на Жоржиньо, за да прати топката в мрежата.

На почивката мениджърът на сините Томас Тухел направи две промени, но само секунди след подновяването на играта отборът му допусна трети гол. Много груба грешка на вратаря Едуар Менди подари топката на Бензема и той от около 20 метра на празна врата вкара трети гол - 1:3.

В друг мач, игран по същото време "Виляреал" поднесе голямата изненада, побеждавайки "Байерн" (Мюнхен) с 1:0. Испанският тим направи много силен мач на своя стадион "Серамика", а единственият гол вкара Арно Данжума още в осмата минута.

Това се оказа и единственият точен удар на домакините за 90 минути, въпреки че те имаха още няколко отлични шанса пред вратата на "Байерн".

 

Бавараците завършиха с общо 20 удара (3 точни) и близо 60% притежание на топката, но не успяха да пречупят защитата в жълто. В 41-ата минута втори гол на "Виляреал" беше отменен заради засада.

"Байерн" контролираше топката през втората част, но не стигна до почти нищо като чисти голови положения.

Реваншът е на 12 април (вторник) в Мюнхен.

Дневник