ФИФА може да направи революционна промяна за световното първенство в Катар. Според италианското издание "Кориере дело Спорт" от Световната футболна федерация планират да увеличат продължителността на мачовете на мондиала.

Така вместо 90, те да станат по сто минути.

Италианското издание цитира поручване на Международния център за спортни изследвания (CIES Football Observatory). В него се отчита, че топката остава в игра по-малко от 65% от пълното време от мачовете в Шампионската лига. В английската Висша лига процентът пада до само 62.

ФИФА все още не е предложила подобна идея на публично обсъждане, като не се знае дали тя е била коментирана на изминалия конгрес в Доха.

Според "Кориере дело Спорт" идеята е лично на президента на ФИФА Джани Инфантино, който планира да се кандидатира за още един мандат начело на организацията.

Наскоро ФИФА предложи световните първенства да се провеждат на две, вместо на четири години. Това срещна сериозни критики и противоборство от асоциациите, а през миналата седмица Инфантино се оправда, че идеята не е на ФИФА.

Дневник