"Не играя футбол, за да съм най-добрият. Играя за вечери като тази".

Думите са на нападателя на "Реал" (Мадрид) Карим Бензема и дойдоха след трите му гола, донесли победата с 3:1 срещу действащия първенец "Челси" в Шампионската лига. Забележителното представяне на французина на "Стамфорд бридж" го постави под светлината на прожекторите.

Бензема беше в центъра на вниманието и в предишния кръг. Тогава с трите си гола вдъхнови "Реал" за паметен и изключително ценен обрат срещу ПСЖ. С представянето си в сряда вечерта той се превърна в четвъртия футболист, вкарал хеттрик в два последователни мача в Шампионската лига.

Треньорът на "Реал" Карло Анчелоти сравни 34-годишния Бензема с виното: "С всеки ден става все по-добър".

"Всеки ден все повече увеличава ролята си на водач, усеща се все по-важен за отбора и това дава разликата. Той знае, че е ценен. Поведението му е за пример за всички", каза италианският специалист.

На косъм да изпусне мача

Анчелоти заяви пред "Амазон прайм", че преди мача Бензема е имал проблем с намирането на пропуска си за стадиона. "Казах му: "Действай бързо или няма да играеш". Тогава за радост Карим намери пропуска".

"Как да опиша Бензема? Нямам думи (смее се). Бих казал Големия Карим", добави Анчелоти.

Нападателят е в силна серия, като вече има 37 гола и 13 асистенции дотук през сезона. Той е и първият французин, минал границата от десет гола в един сезон в Шампионската лига - за 702 минути има 11 гола от 28 удара и е създал десет голови възможности.

Представянето му донесе похвали и силни думи от медии, футболисти и специалисти. "Бензема е най-добрият нападател в света", каза вратарят на "Реал" Тибо Куртоа.

Бившият защитник на "Манчестър юнайтед" и английския национален отбор Рио Фърдинанд, който коментира за "Би Ти спорт", върна лентата към времето, в което в "Реал" играеше Кристиано Роналдо. "Тогава Бензема имаше скромността да бъде на втори план, защото знаеше какво означава за отбора. Сега обаче излезе от сянката. На 34 години е и е най-добрата деветка в света. Той е от друго ниво", заяви Фърдинанд.

Дневник