Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп заяви, че всички в отбора са наясно с важността от големия мач с "Манчестър сити". Според него обаче двубоят няма да е решаващ в надпреварата за титлата.

"Ливърпул" набра скорост с впечатляващите десет поредни победи, като в последните си пет срещи не е допуснал гол, и осем кръга преди края на сезона е на точка зад водача и шампион "Манчестър сити". Двубоят на "Етихад" е в неделя от 18.30 часа.

"Смятам, че ако спечелим срещу "Сити", което само по себе си е достатъчно трудно, никой няма да си помисли, че всичко е решено, защото знаем качествата на съперника ни", каза Клоп.

"Всички знаят важността на предстоящия мач, но след него има още двубои в други турнири, а също и във Висшата лига", добави германецът.

Футболистът на "Манчестър сити" Кевин де Бройне също заяви, че независимо от резултата в неделя ще предстоят още важни мачове. "Като играч искаш да печелиш мачове и купи и ако искаш да го постигнеш, трябва да си победител в такива големи двубои", каза белгиецът пред сайта на "гражданите".

Дневник