Айнтрахт (Франкфурт) и Барселона не излъчиха победител в първия четвъртфинален мач помежду си в Лига Европа. Двата тима зарадваха пълните трибуни с открит и атакуващ футбол, а срещата помежду им приключи при резултат 1:1.

Така Барса не успя да запише трета поредна победа като гост в турнира за първи път в историята си, а показаното и от двата тима днес определено предвещава интересен реванш на “Камп Ноу”. За сметка на това обаче серията без поражение на играчите на Шави вече е 14 поредни двубоя.

Преди началото на двубоя на пълните трибуни на "Дойче Банк Арена" бе вдигната хореография в памет на клубната легенда на домакините - Юрген Грабовски, който почина на 77-годишна възраст през март.

Още в третата минута Феран Торес създаде работа на вратаря на домакините Кевин Трап, който трябваше да избива прецизен шут от над 20 метра на испанската звезда, насочен точно под напречната му греда. Ако не бе намесата на Трап, топката със сигурност щеше да се озове в мрежата на домакините. Те определено започнаха мача по-настоятелно, като четири минути след тази ситуация и Джибрил Соу стреля опасно от точката на дузпата, но встрани от вратата.

И двата отбора играеха на висока скорост и с преса в противниковата половина, но стилът на Айнтрахт определено затрудняваше Барселона в началото на мача.

Пиер-Емерик Обамеянг бе замесен в първата по-добра възможност за гостите, стреляйки покрай целта в 16-ата минута. В средата на първото полувреме на Шави му се наложи да направи принудителна смяна - Жерар Пике напусна заради проблем в адукторите, а на негово място в центъра на защитата се появи Клеман Лангле.

Темпото на мача сякаш малко спадна, но точно тогава се стигна и до най-интересната ситуация през първото полувреме, когато Филип Костич центрира от корнер, топката се озова в Рафаел Боре в наказателното поле, а Серхио Бускетс го фаулира с шпагат, който първоначално изглеждаше закъснял и съдията даде дузпа. Последва обаче консултация с ВАР, след която Сърджан Йованович отмени първоначалното си решние.

Цялостно добрата и организирана игра на Франкфурт през първото полувреме бе възнаградена рано през втората част. В 48-ата минута “орлите” получиха корнер, а след центрирането топката се озова в Ансгар Кнауф, който с неспасяем фалцов удар от разстояние я прати в горния ляв ъгъл на Марк-Андре тер Щеген за 1:0

Кнауф стана вторият най-млад голмайстор за Айнтрахт в Лига Европа със своите 20 години и 87 дни. Единствено Еван Н’Дика, който бе титуляр днес, е вкарвал на по-малка възраст - 20 години и 44 дни срещу Витория (Гимараеш) през 2019 година.

В следващата атака на германците всичко можеше да приключи, но Йеспер Линдстром пропусна да вкара втори гол и стреля над напречната греда.

След малко повече от час футбол в игра за гостите се появиха Френки де Йонг и Усман Дембеле, които моменти след влизането си изиграха основна роля за изравняването на резултата. Дембеле комбинира с Де Йонг, който от своя страна в наказателното поле разигра с къси пасове с Феран Торес, след което испанската звезда прати топката неспасяемо в долния ъгъл на пазената от Трап врата - 1:1.

Изравнителното попадение вдъхна още повече увереност на испанците, които тръгнаха напред в търсене на пълен обрат. Това даде на домакините няколко добри възможности за контраатаки, най-вече по фланговете, но те не успяха да ги материализират. Десетина минути преди края Айнтрахт остана и с човек по-малко, след като Тута бе изгонен за втори жълт картон, настъпвайки Педри.

Дир.бг