Загубата на "Манчестър юнайтед" от "Евертън" в събота във Висшата лига предизвика широк отзвук с продължаващите проблеми на "червените дяволи". Това обаче не се оказа единствената тема след двубоя на "Гудисън парк", като в центъра на вниманието влезе и Кристиано Роналдо.

Записи в социалните мрежи показаха как звездата на "Юнайтед" вбесен избива телефон от ръката на фен, който е в близост до тунела на стадиона.

По-късно стана ясно, че телефонът е на дете с аутизъм, което е присъствало на своя първи мач на "Евертън".

"Играчите на "Ман юнайтед" напуснаха терена след съдийски сигнал. Седяхме точно до тунела и синът ми ги снимаше. Той свали телефона, защото по крака на Роналдо имаше кръв. Не му каза нищо. Ужасен поглед, изби телефона от ръцете на сина ми и продължи", казва майката на 14-годишния Джей Хардинг, като добавя, че синът ѝ има проблеми с говора.

По думите ѝ пострадалото момче повече не иска да ходи на футболни мачове.

Фенът на "Евертън" е отишъл на мача именно за да гледа Роналдо, добавя неговата майка.

След като случката беше огласена в социалните мрежи и медиите в Англия, Роналдо също коментира. "Искам да се извиня за избухването си и ако е възможно, бих искал да поканя този привърженик да гледа мач на "Олд Трафорд" в знак на солидарност", написа Роналдо.

"Много е трудно да се справим с емоциите си в ситуации като тази, пред която сме изправени. Въпреки това винаги трябва да се отнасяме с уважение, да сме търпеливи и да даваме пример на по-младите, които обичат играта", добави португалецът в социалните мрежи.

Дневник