Грациите ни изпуснаха само една титла от Световната купа по художествена гимнастика в София. Боряна Калейн и Снилияна Николова спечелиха общо 5 златни медала, а ансамбълът ни донесе още два.

 

Грациите ни изпуснаха само една титла от Световната купа по художествена гимнастика в София. Боряна Калейн и Снилияна Николова спечелиха общо 6 златни медала, а ансамбълът ни донесе още два.

В събота Калейн взе златото в многобоя, а същото направиха и момичетата на Весела Димитрова.

Днес Боряна триумфира в три от финалите на уредите - на обръч, топка и лента, Стилияна Николова успя да пребори конкуренцията на бухалки. Там Калейн остана шеста.

Българският ансамбъл спечели многобоя, а след като спечелиха титлите в многобоя и с 5 обръча, момичетата на Весела Димитрова останаха на второ място със смесената си композиция с топки и ленти. Те бяха оценени с 23,800 точки.

Златото е за Гърция (24,100 точки), а бронзът е за японския ансамбъл (23,550 точки).

За българския ансамбъл това е първо официално състезание. До момента момичетата, които са наследнички на олимпийските шампионки от Токио, се представяха композициите си само демонстративно.

Така България завършва с 10 медала Световната купа в София. Към трите отличия за ансамбъла, индивидуалистките добавиха още 7. Боряна Калейн приключва като шампионка в многобоя, с обръч, топка и лента. Стилияна Николова е първа с бухалки, втора с лента и бронзова медалистка от многобоя. /БГНЕС