"Локомотив" (Пловдив) дължи 500 хил. лева на Националната агенция за приходите и нула лева на други институции. Това каза досегашният собственик на клуба Христо Крушарски, който след победата срещу ЦСКА в петък обяви оттеглянето си.

Той добави, че по време на шестгодишното си управление е вложил 17 млн. лева.

В последните месеци често имаше твърдения за неизплатени и забавени заплати на футболисти и служители в "Локомотив".

"В цялото това житие и битие близо седем години само двама души са ми помогнали. И разбира се, миналата година пак имаше помощ от хората около мен, а аз си връщам заемите както си подобава. На този етап нямам печалба. Аз си тръгвам на загуба", каза Крушарски.

Той отново посочи, че е взел решението още през май 2021 г.

"Локомотив" на шестата година се самоиздържа. Три години ми обясняваха, че нямаме добри деца в школата и аз вярвах. Но сега имаме. По едно дете да вадим на година - достатъчно е. Имаме деца, но няма къде да тренираме", посочи Крушарски.

"Футболът е скъпо удоволствие, което само в България е превърнато в скъпо удоволствие. Навсякъде по света удоволствието е по съвсем друг начин изчислено. Без държавата футбол не става, спортът не става без държавата", каза още той. Според думите му държавата може да допринесе, като въведе облекчаване на данъчните условия "за тези, които си харчат парите" за футбол.

Крушарски даде знак, че ще се насочва към ново начинание, за което по думите му скоро ще се разбере.

Успоредно с това за пореден път открехна вратата за евентуално включване в надпреварата за президентския пост в БФС. "Като гледам битката за БФС, много сериозно ме кара да се замисля. Виждам, че Димитър Бербатов събра 70 клуба, а 400 подкрепят Борислав Михайлов. Мене засега ме подкрепят три. Сега аз обикалям отборите, за да видя как ме приемат. След това ще преценя какво да правя. Но виждате, че каквото предложа и се случва."

"Аз финансирам и два аматьорски клуба - "Рилски спортист" (Самоков) и "Рилец" (Говедарци). Само транспорта, който осигурявам, струва 50 000 лева. Предложих безплатни картотеки и се случи. За клубовете това са много пари, но не и за БФС. Така че сега започвам работа", каза Крушарски.

Дневник