Шест дни след като допусна неочаквана грешка, "Байерн" (Мюнхен) приема "Виляреал" в опит да продължи напред в Шампионската лига. Баварците се нуждаят от задължителна победа, за да се класират към полуфиналите в турнира, като трябва да наваксат изоставане от 0:1.

Срещата е тази вечер от 22 часа на "Алианц арена" в Мюнхен и ще бъде излъчена на живо по "Макс спорт 4".

В първата среща "Виляреал" изигра отличен мач на своя стадион и спечели с гол на Арно Данжума. Испанският тим пропусна да го направи по-убедително, като имаше по-добрите ситуации в двубоя, а освен това удари и греда.

"Направихме много грешки в първия мач. Те направиха само една - оставиха ни живи. И ние трябва да ги накажем за това. Трябва да играем с много по-голям интензитет. Играчите ми познават много добре тези мачове", каза преди двубоя треньорът на "Байерн" Юлиан Нагелсман.

Треньорът призова футболистите си да покажат някои "типични германски качества" и да спечелят срещата, която е с голям залог.

Баварците имат само една загуба в последните си 13 домакински мача в Шампионската лига. Тя дойде преди година, когато тимът отстъпи с 2:3 срещу ПСЖ и отпадна именно в четвъртфиналите в турнира. Всички други мачове на "Алианц арена" от септември 2019 г. насам бяха спечелени.

От своя страна "Виляреал" има трудна задача, като рядко успява да запази мрежата си суха в гостуванията. Испанският отбор обаче победи "Ювентус" в Торино в предишния кръг.

"Достигането до тази фаза е нещо изключително. Очакваме този двубой съвсем нормално. Знаем, че ще бъде изключително трудно и трябва да дадем максимума. Уверени сме, че участието ни на четвъртфиналите е нещо съвсем нормално", каза Унай Емери.

По същото време в Мадрид "Реал" приема "Челси" с аванс от 3:1 в първата среща. Испанският тим е считан за абсолютен фаворит след силната си игра в Лондон.

Дневник