Ръководството на футболния съюз (БФС) свиква конгрес на 20 май, показва справка в Търговския регистър. В него са заложени три точки, като една от тях е приемането на бюджет за 2022-26 г.

В понеделник министърът на спорта Радостин Василев обяви публично, че може да се стигне до отнемане на лиценза на футболния съюз, ако не бъде представен бюджет, който да е одобрен от общото събрание на организацията.

В средата на октомври 2021 г. се проведе извънреден конгрес на БФС, на който дългогодишният президент Борислав Михайлов беше обявен за победител. Последва оспорване в съда от страна на екипа на Димитър Бербатов.

Впоследствие футболният съюз свика нов конгрес за 18 март 2022 г., но малко преди провеждането му го отмени с мотива, че все още се водят съдебни спортове за предходния. Въпреки това екипът на Бербатов проведе общото събрание, като близо 80 клуба избраха бившия нападател за президент.

Тогава в Националния дворец на културата се появи и Василев, който обясни, че не заема страна, но иска лично да провери дали и как протича конгресът.

Другите две точки в дневния ред на конгреса за 20 май включват приемане на отчет на изпълнителния комитет за 2018-22 и представяне на програма на БФС за развитието на футбола за мандата 2022-26 г.

Дневник