Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се изправя срещу Душан Лайович в мач от втория кръг на Мастърса в Монте Карло. Срещата между двамата е последна от програмата на корт Des Princes и ще стартира днес не по-рано от 18:00 часа българско време. Двубоя може да наблюдавате в пряко предаване по MAX Sport 1.

Григор и Лайович имат два мача помежду си, като са си разменили по един успех до момента. Димитров победи сърбина в Чънду, Китай, през 2016, докато Лайович стигна до трисетова победа отново на китайска земя – в Пекин, две години по-късно.

Победителят ще срещне на осминафиналите един измежду четвъртия в схемата и финалист в Маями Каспер Рууд, който ще играе със спечелилия срещата между Руне и Карацев.

Програмата от турнира за вторник предлага още няколко любопитни сблъсъка, като участието си в надпреварата започва световният номер 1 Новак Джокович, който има за съперник Алехандро Давидович Фокина от Испания. Действащият шампион в Монте Карло Стефанос Циципас пък излиза на корта срещу Фабио Фонини.

Gong.bg