Още един клуб от най-високото ниво на българския футбол изрази недоволство срещу налагани глоби и опит за цензура от страна на футболния съюз. Изпълнителният директор на "Берое" Стелиян Попчев дори заговори за диктатура, след като клубът е санкциониран с 5000 лева.

По думите му глобата от 5000 лева, наложена от дисциплинарната комисия в понеделник, е свързана с транспаранта с надпис: "16 г. стигат, време е за промяна!", който беше поставен по време на мача с "Лудогорец" (0:1).

"Живи и здрави да са в БФС. След като смятат този транспарант за обида и глобяват с 5000 лева. Да живее диктатурата!!! Защо тълкуват, че се отнася за тях? Никъде не пише БФС", написал Попчев във "Фейсбук", като думите му са цитирани от "Дспорт".

Официалната формулировка на БФС гласи, че глобата е наложена за неизпълнение на разпореждане на делегата.

Преди пет дни привърженици на "Черно море" видяха опит за цензура. Тогава клубът им беше глобен също с 5000 лева, а формулировката беше същата, като според запалянковците в основата е бил транспарант с надпис "Вън перуката от БФС".

Също както и запалянковците от Варна, Попчев припомни, че "само преди кръг за изстреляни сигнални ракети към живи хора глобата (за "Левски" след мача с "Пирин") беше 4000 лева...".

Дневник