Реал" (Мадрид) е полуфиналист в Шампионската лига след невиждана драма, загуба и продължения срещу "Челси". Мадридчани бяха на прага да отпадат въпреки победата си преди седмица, като отстъпиха с 1:3 в редовното време на своя стадион "Сантяго Бернабеу".

Изходът в четвъртфиналната двойка беше решен с продължения, в които Карим Бензема вкара и изпрати отбора си напред, с което детронира европейския клубен шампион. С общ резултат 5:4 испанският отбор продължава.

"Челси" изигра страхотен двубой, като до 75-ата минута водеше с 3:0 с поапдения на Мейсън Маунт (15'), Антонио Рюдигер (51') и Тимо Вернер (75'). Освен това гол на Маркос Алонсо беше отменен заради засада.

В 80-ата минута резервата Родриго отбеляза и прати двубоя в продължения. В тях "Реал" беше по-съсредоточен пред вратата и Бензема вкара с глава. Французинът удари и греда в хода на двубоя.

Силни изяви имаше и вратарят на испанците Тибо Куртоа, който направи ключови спасявания.

В другия двубой с гол в 88-ата минута "Виляреал" елиминира "Байерн" (Мюнхен) в четвъртфиналите в Шампионската лига. Испанският тим стигна до 1:1 като гост в Германия и по този начин с общ резултат 2:1 продължава към фазата на полуфиналите.


"Байерн" поведе в 52-ата минута с гол на Роберт Левандовски, като освен това доминираше в цялата среща.

Въпреки всичко при контраатака "Виляреал" стигна до ценен гол. Отбеляза го Самуел Чуквуезе две минути преди изтичане на редовното време.

За втори път в историята си "Виляреал" е полуфиналист в турнира след 2006 г. Отборът продължи да поднася изненади през този сезон, като в предишния кръг отстрани "Ювентус". За "Байерн" пък това е второ поредно отпадане на четвъртфинал.

В другата среща от тази фаза "Реал" (Мадрид) и "Челси" влизат в продължения след 1:3 и общ резултат 4:4.

Дневник