Вдъхновен от доброто си представяне в последните седмици "Левски" ще опита да предизвика шампиона "Лудогорец" и да затвърди израстването си. Днес от 19 часа в Разград двата тима се изправят в първи полуфинал в Купата на България.

Мачът ще бъде предаван по "Диема Спорт".

Срещата има голям залог, като "Левски" се е прицелил в спечелване на отличието и участие в европейските турнири през следващия сезон.

"Седмицата е доста ключова за амбициозната цел, която си поставихме - (участие в) евротурнири. Нищо няма да реши, но можем много да загубим. Даже и да се класираме за финал (за купата), не значи, че ще участваме в евротурнирите. Даже и да спечелим срещу ЦСКА, пак не значи, че ще се класираме, защото стартирахме от прекалено задна позиция", каза преди двубоя наставникът на сините Станимир Стоилов.

Освен сблъсъка с шампионите в неделя "Левски" играе дерби с ЦСКА от първия кръг в плейофите от първенството.

"Левски" и "Лудогорец" вече играха веднъж през пролетта, при това в Разград. Преди месец сините поведоха, но загубиха след обрат. Това беше и последният мач, в който тимът на Станимир Стоилов получи гол в мрежата си, а последваха три победи с голова разлика 6:0.

От своя страна "Лудогорец" може да си позволи да погледне по-съсредоточено към Купата на България, която не е печелил от 2014 г. Отборът води с 12 точки пред ЦСКА пет кръга преди края на първенството и изглежда сигурен за 11-а поредна шампионска титла.

"Мислим за купата, искаме да стигнем до финал, ще бъдат два трудни мача с "Левски". Ще бъде много наивно, ако си мислим, че само един мач може да реши финалиста. Фокусирани сме върху предстоящия двубой", каза треньорът на шампионите Анте Шимунджа.

За "Левски" той каза още: "Това е отбор с индивидуална и отборна класа. Ще опитаме да ги накараме да играят, както ние искаме, но трябва да бъдем внимателни".

Дневник