Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов подаде оставка във вторник вечерта след победата срещу "Славия", но повече от 20 часа по-късно развитие няма. До момента червените не са съобщили нищо по темата.

В сряда по обед е имало среща между ръководството на клуба и Младенов, но информация за резултата от нея няма.

Треньорската смяна в ЦСКА изглеждаше сигурна още след пресконференцията на Младенов в понеделник. Тогава треньорът призна за разрив в отношенията със собственика Гриша Ганчев, като каза, че двамата не си говорят от декември.

Младенов изрази пълно несъгласие с това, че футболистите в отбора се привличат без негово знание и одобрение. След мача със "Славия" уточни, че единственото условие да остане на поста е, ако получи пълната спортно-техническа власт. Нещо, което всъщност беше обявено при идването му миналото лято.

В последните шест години ЦСКА направи куп треньорски смени. На поста се редуваха българи и специалисти от региона - Нестор ел Маестро, Люпко Петрович, Милош Крушчич и Бруно Акрапович. Някои от тях също се оплакаха, че има намеса в работата им, като най-остро се изказа Любослав Пенев, който беше освободен преди Младенов.

Във вторник вечерта се появи твърдение, че ЦСКА преговаря със сърбина Саша Илич, който ден по-рано се е разделил с "Чукарички".

Успоредно с това привърженици призовават Младенов да бъде оставен да работи в ЦСКА. "Нашата група подкрепя Екзекутора и смята, че с правилна организация нещата могат да се получат. ЦСКА е над всичко и всички и няма място за задкулисни игрички", написаха от фенската организация "Офендърс".

Преди малко повече от година "Офендърс" зададе остри въпроси към Ганчев, след които се появи твърдение, че собственикът се оттегля в клуба. Това беше потвърдено и от тогавашния изпълнителен директор Пламен Марков на пресконференция, но впоследствие Ганчев остана и дори заяви, че голямата му цел е построяване на нов стадион на мястото на "Българска армия".

Дневник