"Левски" спечели голяма победа с 3:2 срещу "Лудогорец" в първия мач от полуфинала. Двубоят в Разград премина през обрати и зрелищни минути в добавеното време, когато бяха отсъдени две дузпи, а ключова роля имаше системата за видеоповторенията (VAR).

Кирил Десподов даде преднина на шампионите в началото, но "Левски" направи обрат след почивката с головете на Драган Михайлович и Билал Бари.

В 80-ата минута двата отбора останаха с по десет души, след като втори жълти картони получиха Антон Недялков и Хосе Кордоба.

Развръзката дойде в добавеното време. В началото му след видеопреглед беше дадена дузпа за домакините и Пиерос Сотириу изравни. Секунди по-късно се стигна до дузпа и за "Левски", като отново имаше намеса на VAR. Симон Слуга спаси удара на Георги Миланов, но дойде ред на още един видеопреглед и заради излизане пред голлинията на вратаря наказателният удар беше повторен. Този път дузпата беше изпълнена успешно от Марин Петков.

След края на мача се получи напрежение и треньорът на "Левски" Станимир Стоилов получи червен картон, заради който няма да може да води отбора си в дербито с ЦСКА в неделя.

Очаквайте подробности!

Дневник