"Манчестър сити" и "Ливърпул" се класираха за полуфиналите в Шампионската лига. "Гражданите" имаха напрегнат мач с "Атлетико" в Мадрид, но след нулево равенство и минимална победа преди седмица продължават напред.

"Ливърпул" и "Бенфика" подариха на зрителите резултатно 3:3 на "Анфийлд". Воденият от Юрген Клоп отбор, който беше спечелил с 3:1 в Лисабон, поведе със същия резултат и у дома, но в последните 15 минути португалците изравниха.

В полуфиналите ще има два двубоя между представители на Висшата лига и Ла Лига. "Манчестър сити" ще се изправи и срещу другия мадридски клуб и рекордьор по титли - "Реал", а "Ливърпул" ще играе с "Виляреал", който вече отстрани "Ювентус" и "Байерн".

Първите мачове от следващата фаза ще са на 26 и 27 април, а реваншите са седмица след това.

Двубоят между "Манчестър сити" и "Атлетико" завърши с четири точни удара, като три от тях дойдоха в добавеното време. Въпреки това мачът беше динамичен, напрегнат и с вълнуващи моменти.

През първата част английският първенец държеше повече топката и атакуваше, но въпреки осемте си опита, не успя да вкара. След почивката "Атлетико" стана по-деен и постепенно увеличаваше натиска си, за да стане той много силен в последните минути.

Тогава напрежението се засили и в 91-ата минута се стигна до втория жълт картон на Фелипе. След него "Атлетико" имаше две възможности за гол, но не успя да стигне до победен гол и продължения.

На "Анфийлд" "Ливърпул" поведе с гола на Ибрахима Кануте, а Гонсало Рамос изравни. След почивката Роберто Фирмино вкара два пъти и подпечата участието на английския отбор в следващата фаза. "Бенфика" продължи да се стреми към добър резултат и с попаденията на Роман Яремчук и Дарвин Нунес стигна до равенството.

Дневник