Григор Димитров се класира на четвъртфиналите в Монте Карло след победа над седмия в световната ранглиста Каспер Рууд. Българинът надви норвежкия си съперник в два сета - 6:3, 7:5 за час и 33 минути.

Бившият №3 направи отличен мач, като принуди 23-годишния си съперник да греши много.

Димитров записа първа победа срещу Рууд във втория мач между двамата.

Класирането на четвъртфинал е четвърто за Димитров в Монте Карло. През 2013 и 2015 г. той стигна именно до фазата на осемте най-добри, а през 2018 г. игра полуфинал в княжеството. Това е и най-успешната надпревара за него от "Мастърс" категорията на червени кортове.

В следващия кръг Димитров ще срещне Хуберт Хуркач (№14) или Алберт Рамос.

В хода на двубоя Димитров игра на много високо ниво. Той реализира четири аса, спечели 93% от точките, разиграни на първия му сервис и изглеждаше сигурен от основната линия. Бившият №3 направи само 16 непредизвикани грешки за два сета, а реализира 23 уинъра.

Първият сет започна отлично за българина който бързо поведе с два пробива и се откъсна с 5:1. Рууд обаче отговори, върна единия пробив и намали до 3:5.

Димитров обаче реализира трети пробив още в следващия гейм и затвори първата част с 6:3.

Втората част беше изпълнена с по-дълги разигравания, поне в началото. Резултатът се движеше гейм за гейм, като дори нямаше точки за пробив на нито един от съперниците. При 6:5 в своя полза Димитров стигна до 40:0 при сервиса на Рууд и се възползва от трите мачбола, за да сложи и край на срещата.

Дневник