Екатерина Дафовска беше преизбрана за президент на Българската федерация по биатлон. Очаквано, тя остава на поста въпреки напрежението с министерството на спорта и упреците от бивши състезатели.

На редовното общо събрание са присъствали представители на 12 от 16-те клуба, като един е гласувал "въздържал се", а останалите са дали подкрепа за президента.

Дафовска благодарила за доверието, като заявила, че към момента не може да поеме отговорност за пълен мандат до изясняване на отношенията с министерството. Преди дни министърът на спорта Радостин Василев обяви, че федерацията трябва да възстанови близо 100 хил. лева.

Във федерацията отчитат успехи сред младите състезатели, както и рекорден брой участници в детските състезания. При младежите Благой Тодев спечели сребърен медал от световното и стана европейски шампион. Девойките взеха бронз в щафетата от световното в САЩ.

Наскоро критики бяха отправени от бившата национална състезателка и член на управителния съвет на федерацията от 2018 до 2020 г. Мария Манолова и бившия национал Красимир Анев. Те призоваха за пълна финансова ревизия на федерацията за последните пет години.

"Дафовска всяка есен или преди Нова година излиза с позиция, че не достигат парите и очаква финансиране, което означава липса на правилно планиране. Имам чувството, че на тази федерация и 5 милиона лева да се дадат няма да ѝ стигнат. Федерацията не е частна фирма, а сдружение на клубовете с нестопанска цел", каза Анев.

Дневник