Станимир Стоилов остава начело на "Левски", но с ултиматум към ръководството на клуба. Това обяви треньорът на сините на пресконференция на стадион "Георги Аспарухов", само ден след победата над "Лудогорец".

В сряда Стоилов емоционално заяви, че напуска българския футбол минути след победата над "Лудогорец" с 3:2 в инфарктен полуфинален мач за Купата на България. През деня от клуба разпространиха и негово съобщение: "Напускам българския футбол, но оставам в "Левски", заради привържениците, които не изоставиха клуба. Затова аз няма да ги изоставя."

Малко след 16 ч. Стоилов се появи на стадион "Георги Аспарухов" със собственика Наско Сираков и обяви, че остава в клуба. Сираков обаче се обърна с гневно изявление към футболните съдии. "Това е една клоака".

"Няма да напусна "Левски", но напускам българския футбол. Това означава, че няма да си изпускам нервите, ще продължавам да работя, както е най-добре за "Левски", каза Стоилов пред репортери.

Той се оплака от съдийството в мача с "Лудогорец" и червения картон, който получи. "Изпуснах си нервите, защото съжалих, че ще пропусна дербито с ЦСКА".

След това Стоилов започна с обсъждане на проблемите в клуба, за които говори за пръв път.

"Или ще се работи, както аз и Ивков (изп. директор Ивайло Ивков) искаме, или си тръгваме. Не искам многовластие в "Левски", не искам съветници, които да ми подказват. Нямам нужда да ми подсказват и да ме подбутват. Може и да казват, че съм диктатор - такъв съм. За "Левски" ставам диктатор", каза Стоилов.

"Съветниците са сринали Рим", добави Стоилов и каза: "Не усещам доверие в работата ми".

Треньорът на "Левски" изрази недоволство от това, че трябва да дава отчет пред Управителния съвет. "Какво да давам отчет на някакви хора. Ако нещо се обяснявам го казвам на Сираков, защото знам, че ще ме разбере".

Дневник