Айнтрахт" (Франкфурт) елиминира "Барселона" и се класира за полуфиналите в Лига Европа след сензационна победа на "Камп ноу". Германският тим триумфира с 3:2 на стадиона на каталунците и с общ резултат 4:3 отива към фазата на четирите най-добри.

Съставът от Франкфурт направи изключителен мач, в който допусна минимален брой грешки. В атака германците бяха много ефективни и наказаха "Барселона".

Филип Костич отбеляза два гола, а веднъж се разписа Рафаел Боре. За "Барселона" точни бяха Серхио Бускетс и Мемфис Депай, но и двамата се разписаха в добавеното време.

Костич откри от дузпа още в четвъртата минута. Тя беше отсъдена за нарушение на Ерик Гарсия в наказателното поле. Силната игра на гостите продължи, като до почивката те имаха по-добрите положения. В 36-ата минута Боре вкара с изключителен удар от дистанция.

След паузата "Барселона" притисна съперника си, но нямаше толкова чисти положения. Смените на Шави Ернандес също не дадоха резултат бързо. Вместо това Костич вкара за втори път в 67-ата минута и по този начин приближи "Айнтрахт" към полуфиналите.

Шест минути преди края гол на Бускетс беше отменен заради засада. В крайна сметка капитанът на "Барселона" все пак се разписа, като го стори в първата минута на добавеното време. Малко след него голям пропуск направи Люк Де Йонг.

В последната минута на добавеното време "Барселона" реализира още едно попадение. Мемфис Депай вкара от дузпа, но нямаше още време за обрат.

Дневник