Стойчо Младенов е трябвало да остане в ЦСКА-София до края на сезона и едва след това да се решат проблемите в клуба. Това обявиха от "Българска армия", съобщавайки официално за раздялата си с треньора.

Младенов подаде оставка във вторник, минути след победата над "Славия" в първи полуфинален мач в Купата на България. Ден по-рано наставникът разкритикува ръководството за селекционната политика. В четвъртък треньорът оформи раздялата си с клуба, като смекчи тона и съобщи, че остава приятел със собственика Гриша Ганчев.

В официалния си сайт ЦСКА-София обявява раздялата с Младенов в новината, че Алън Пардю ще води тима в следващите два мача. В критичен стил от клуба благодаря на досегашния треньор.

"Разбираме правото му да изкаже своята позиция, но като клуб смятаме, че тези събития излишно се предизвикаха и случиха в най-неподходящия момент. Не сме съгласни, че подаването на оставка и поставянето на ултимативни условия преди изключително важните мачове за постигането на част от целите ни през сезона са най-правилното и градивно решение", гласи съобщението на клуба, което продължава.

"Смятаме, че всичко трябваше и неминуемо щеше да стане по по-диалогичен начин между страните, след края на сезона, анализирайки постигнатото като резултати и прогреса на тима. И именно тогава всичко да се реши с компромис и консенсус - заедно и в името на ЦСКА-София."

В неделя червените се изправят в дерби срещу "Левски". От "Българска армия" добавят: "Искрено се надяваме създалите се извънредни обстоятелства да не окажат негативно влияние на отбора".

Преди ден собственикът на клуба Гриша Ганчев коментира решението на треньора. "Неприятен момент, насила не можем да го държим. За кое да съм обиден? Излъга, от март не си говорим. Той не ми звъни, аз не му звъня. Какво да си говорим."

Дневник