Аржентинецът Федерико Кория ще бъде първият съперник на Григор Димитров на турнира от сериите АТП 500 в Барселона. Тенисистът, който е 55-и в световната ранглиста, се класира за втория кръг на надпреварата след успех на Маркос Гирон (САЩ) в три сета - 6:2, 3:6, 6:1.

До момента бившият №3 и Кория (30 г.) никога не са се срещали на ниво АТП.

Димитров е 14-и поставен в основната схема и пропуска първи кръг, а вторият започва в сряда.

Надпреварата в Каталуня идва само дни след като Димитров игра на полуфинал в първия "Мастърс" на червени кортове в Монте Карло.

В кариерата си българинът е играл четири пъти в Барселона, като през 2018 г. достигна до четвъртфинал, в който загуби от Пабло Кареньо Буста. Общият баланс на Димитров е три победи и четири поражения.

"Има още много неща, които бих искал да постигна. Не искам да наблягам на едно конкретно. В момента искам просто да постигна постоянство във формата си. Това е нещо много важно, на което знам, че съм способен, тъй като съм го правил в миналото, но на моменти изпитвам проблеми с някои компоненти от играта си", каза преди дни българският тенисист.

В потока на Димитров е и водачът в основната схема Стефанос Циципас. Шампионът от Монте Карло е евентуален съперник на българина в осминафиналите.

Дневник