Любителският футболен турнир "Каменица фен купа" се завръща. Организаторите обявиха, че надпреварата ще бъде организирана отново в осем града - началото ще бъде в Благоевград в края на май, а финалите ще са в Пловдив през септември.

Турнирът се завръща за 17-ия си сезон след четиригодишно прекъсване. Последният сезон беше през 2018 г., а на следващата от пивоварната обявиха, че надпреварата няма да се проведе, като не посочиха причина.

"Пригответе бутонките, изровете екипа и разгрейте добре. "Каменица фен купа" стартира съвсем скоро, за да върне футбола на феновете", обявиха от компанията.

Желаещите вече могат да се записват за участие. Отборът, който стане шампион, ще представлява България на европейското клубно първенство по мини футбол в Унгария.

"Тази година освен страхотен футбол "Каменица фен купа" ще предложи истинско забавление за цялото семейство. Екипът на турнира е подготвил разнообразни игри на терен за най-активните фенове и приятели, бордови игри за тези, които обичат спокойствието и сянката на чадъра, забавления и атракции за по-малките фенове, както и много интересни награди", обявиха организаторите.

Сред партньорите на турнира е спортната марка на Христо Стоичков (HS8).

"Изключително съм щастлив и благодарен на всички фенове, които през годините подкрепяха фен купата и даряваха част от времето и сърцето си, за да може един аматьорски футболен турнир да се превърне в легенда. Благодарение на това днес можем да отбележим 19 години от началото на най-големия и вълнуващ футболен турнир за непрофесионалисти в България. Радвам се, че можем да дадем възможност на феновете да изживеят пълноценно тръпката от играта и да играят "като звезди" на един професионално организиран футболен турнир за любители", каза изпълнителният директор на "Каменица" Владан Матич.

Дневник