Дългото чакане приключи и Интер отново ще е финалист за Купата на Италия.

"Нерадзурите" спечелиха с 3:0 градското дерби срещу Милан, като след нулево реми в първия мач, се класираха на финал в турнира за първи път от 11 години.

Шампионите изиграха много силен мач, като още с двата си гола през първата част до голяма степен решиха всичко в този сблъсък пред пълните трибуни на митичния "Сан Сиро".

В основата на този успех бе Лаутаро Мартинес. Именно аржентинецът бе човекът, който с два гола през първата част наклони нещата в полза на Интер.

Той се разписа още в четвъртата минута на мача, а в края на първата част, секунди след най-чистото положение за Милан, Интер организира перфектна контраатака, при която Кореа изведе Мартинес и той технично копна топката за 2:0.

Милан все пак хвърли усилия в атака в търсене на обрата, а в 68-ата минута и малките надежди на "росонерите" изчезнаха, когато гол на Бенасер бе отменен заради засада.

С всяка изминала минути Интер все по-уверено затваряше мача, а десети минути преди края Робин Госенс сложи точка на спора с трети гол.

След двете поредни Купи през 2010 и 2011-а, Интер премина през дълги години без класиране на финал, до тази вечер, когато "синьочерната" част на Милано ще празнува.

Интер, който все още е в борбата за титлата ще очаква един измежду Ювентус и Фиорентина на финала.

Като позитивен знак феновете на Милан могат да приемат факта, че при последното класиране на Интер за финал, именно "росонерите" успяха да спечелят титла, в борбата за която към момента се намират на първото място.

Дир.бг