Манчестър сити" спечели с 3:0 срещу "Брайтън" и се върна на върха във Висшата лига. "Гражданите" изиграха силно мача, но трябваше да са търпеливи, като първият им гол дойде след почивката.

Рияд Марез даде преднина на "Сити" в 53-ата минута, а след това се разписаха още Фил Фоудън и Бернардо Силва. С трите точки отборът събра 77 и си върна предимството от една пред "Ливърпул", който преди ден спечели с 4:0 срещу "Манчестър юнайтед".

Мениджърът на "гражданите" Хосеп Гуардиола спечели 250-ата си победа с отбора, като го направи в 344-ия си мач във всички турнири. Той стана треньорът, постигнал най-бързо 250 успеха начело на отбор от английския елит. След него се нареждат Жозе Моуриньо (396 мача), Кени Далглиш (429) и Арсен Венгер (433).

"Арсенал" победи с 4:2 "Челси" като гост в лондонското дерби и направи важна стъпка в надпреварата за място в четворката. "Топчиите" са пети с 57 точки, с колкото е и четвъртият "Тотнъм". В следващия кръг "Арсенал" приема шестия - "Манчестър юнайтед", който има 54 точки и мач повече.

Дневник