Григор Димитров отпадна от турнира от сериите АТП 500 в Барселона след загуба на осминафинал от Стефанос Циципас - 1:6, 4:6. Срещата на централния корт в каталунската столица продължи само 70 минути.

Димитров не беше на необходимото ниво, като направи много грешки. От своя страна шампионът от Монте Карло игра много по-добре, за да си гарантира продължаване към четвъртфиналите. В тях Циципас ще играе с Карлос Алкарас.

Българинът и световният №5 се срещнаха за четвърти път, като Циципас постигна своята трета победа. Единственият успех на Димитров над гръцкия тенисист е от 2020 г. на турнира в зала във Виена.

Димитров не успя да повтори класирането си от 2018 г., когато стигна до четвъртфиналите. Именно това е и най-добрият му резултат от петте му участия в Барселона.

Следващият турнир, в който българинът е заявил участие е "Мастърс" надпреварата в Мадрид, която отново е на червени кортове. Тя стартира на 2 май.

Първият сет срещу Циципас продължи само 25 минути. В него петият в света поведе набързо с 4:0, преди Димитров да прекъсне неговата серия. Това обаче се оказа единственият спечелен гейм от българина, който трудно намираше своята игра. Циципас взе следващите два и затвори сета с категоричен тенис.

Във втората част имаше повече грешки и от другата страна на корта. Димитров спечели подаването на съперника си още на старта, но Циципас успя да върне пробива веднага. Двамата размениха по още един пробив в петия и шестия гейм.

Димитров имаше трудности с играта от дъното на корта, като често беше далеч зад основната линия, а бекхендът му също донесе много неточности.

Циципас направи още един пробив, който дойде в десетия гейм. Срещата завърши след двойна грешка на Димитров.

Дневник