Няма какво повече да желаем от финал срещу ЦСКА-София. Един хубав мач, между двата най-популярни отбора, с хубава публика, дано и ние се подготвим максимално добре".

Това каза Станимир Стоилов след класирането на "Левски" на финал в Купата на България. Сините победиха "Лудогорец" с 1:0 в реванша и с общ резултат 4:2 продължиха напред.

"Хората, които бяха на трибуните бяха важни. Исках да видя дали в "Левски" има израстване. На този етап виждам, че правим малко по-голяма стъпка от реалните ни възможности. За да победиш "Лудогорец" в два мача обаче, явно няма фактор късмет".

"Дай боже това да е преломният момент за "Левски", който дълги години беше без трофей. "Левски" трбява да живее в честност. Видях "Левски", който искам да виждам. Най-важната симбиоза е тази между феновете и отбора", добави треньорът.

Според него "Левски" вече има сили да се бори на повече от един фронт и през новото първенство трябва да мисли за първенството.

Стоилов говори и по темата дали финалът трябва да се премести в почивен ден, тъй като по програма е на 11 май, сряда.

"Приоритетите обаче ги определя лигата или БФС. Каквото и да кажат, е се съобразим. Аз каквито и предложения да съм прави, не са били приемани. Видяхме и програмата за следващия сезон. Приключваме есенния полусезон на 13 ноември. Да, заради световното, но най-вероятно от нашето първенство ще има един играч".

След двубоя говори и собственикът на сините Наско Сираков.

"Изключително ценна е победата. В такива мачове отборът трупа самочувствие, а това е много важно. На левскарите мога да кажа, че трябва да се гордеят с тези момчета. Аз мисля, че се върнахме. Всички го разбират. В началото на пътя сме. Имаме още много да работим, но ще отидем там, където трябва да бъдем. И в следващия мач ще напълним стадиона. Толкова много малки деца не съм виждал на "Герена" от много години".

Дневник