"Байерн" (Мюнхен) спечели за десети пореден сезон титлата в Бундеслигата, след като надви "Борусия" (Дортмунд) с 3:1 и е недостижим на върха три кръга преди края. Баварците се наложиха на своя стадион "Алианц арена", за да поведат с 12 точки на върха.

Серж Гнабри в 15-ата, Роберт Левандовски в 34-ата и Джамал Мусиала в 83-ата минута бяха точни за "Байерн". За жълто-черните се разписа Емре Джан от дузпа в 52-ата минута.

Постижението на "Байерн" е историческо за германския футбол, но и за големите първенства в Европа. В Топ 5 шампионатите (Англия, Италия, Германия, Франция и Испания) именно баварците са първия тим, който става шампион десет пъти поред.

Титлата е общо 32-а за "Байерн" в Германия.

За пръв път в историята на Бундеслигата титлата беше официализирана в мач между двата големи съперника. Триумфът е първи и за новия наставник на "Байерн" Юлиан Нагелсман.

В началните минути на срещата "Борусия" игра по-добре, но допусна големи неточности в защита. Гнабри откри, а след това още един негов гол беше отменен заради засада в 30-ата минута. Четири по-късно Левандовски беше изпуснат от защитата и вкара за осми пореден домакински двубой срещу бившия си тим.

След почивката "Борусия" игра много по-силно. Голът на Джан от дузпа даде още увереност на жълто-черните, като два сериозни пропуска направи Ерлинг Холанд. Тези ситуации натежаха и седем минути преди края Мусиала вкара трето попадение за "Байерн".

Дневник