Тайсън Фюри нокаутира Дилиън Уайт на стадион "Уембли" и защити титлата в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC). В зрелищен двубой пред 94 хиляди зрители Циганският крал отказа претендента в шестия рунд.

Фюри, който преди срещата обяви, че тя ще бъде последна за него на професионалния ринг, отново беше безупречен.

Британецът затвърди статута си на непобеден сред професионалистите, като е с баланс от 32 победи (23 с нокаут) и едно равенство.

Публиката от 94 хиляди души се превърна в рекордна за боксов мач в Европа.

"Не мога да повярвам, че 94 хиляди мои сънародници дойдоха тук. За нещастие на Дилиън Уайт той трябваше да се бие с мен тази вечер, а аз доказах, че съм най-добрият в тежката категория. Аз съм един от най-великите в историята", каза Фюри след двубоя.

Британецът изказа комплименти към треньора си Шугархил Ленърд и го поздрави, че "го е направил най-добрия нокаутьор в тежката категория".

"Обещах на моята жена Парис, че това е моят последен мач и трябва да си спазя думата. Бих се на "Уембли", което дължах на моите фенове", добави световният шампион.

След края на двубоя британецът остана верен на стила си, като изпълни станалата традиционна за него песен "Американски пай" на Дон Маклейн.

Срещата беше първа за Фюри на територията на Великобритания от 2018 г., както и първа на "Уембли". За претендента Уайт поражението е трето в 31 мача. И трите му загуби дойдоха след нокаут, а Уайт получи първи шанс да се бие за световна титла.

Хронологията

Първият рунд беше по-скоро опознавателен за двамата боксьори, като Уайт опита да изненада шампиона, започвайки с обратен гард. След това Фюри започна да поддържа дистанция и да контролира боя, но в същото време и вкарваше достатъчно удари в тялото и главата на претендента.

Бързо при Уайт си пролича умора, като той по-трудно пласираше силни удари.

По-нервен беше четвъртият рунд, в който двамата сблъскаха глави, а Уайт успя да вбеси Фюри. Двамата бяха предупредени от съдията и много пъти влизаха в клинчове.

В шестият рунд Фюри пласира много тежък ъперкът в брадата на Уайт, след което го изблъска и го събори на ринга. Претендентът се изправи при отброяването на осем, но краката не го държаха и съдията прекрати срещата.

Дори и преди нокаута Фюри водеше в картите на съдиите, като взе всеки един от първите пет рунда.

Дневник