Бранителят на Ювентус Джорджо Киелини ще сложи край на кариерата си в националния отбор на Италия след двубоя с Аржентина на „Уембли“ през юни. 37-годишният централен защитник има 116 мача за „Скуадра адзура“, но след като селекцията на Роберто Манчини не успя да се класира за финалите на Световното първенство в Катар, Киелини е решил да даде път на по-младите си колеги.

„Ще се сбогувам с националния отбор на „Уембли“ - там, където изживях най-върховното постижение в кариерата си, печелейки Европейското първенство. Бих искал сбогуването ми да бъде свързано с хубав спомен. Със сигурност това ще бъде последният ми мач за Италия“, заяви Киелини, който дебютира за Италия през 2004 година. Заедно с Андреа Пирло той дели петото място във вечната класация на футболистите, изиграли най-много мачове с екипа на Италия.

Киелини добави, че все още е решил дали ще продължи да играе за Ювентус, като ще вземе това решение едва след края на сезона: „Любовната ми афера с Ювентус не е свършила и никога няма да свърши. Разбира се, до края на сезона трябва да преценя всичко и да говоря със семейството си кое е най-доброто. Нека първо завършим на четвърто място и спечелим Купата на Италия. След това ще седнем с двете ми семейства – това, с което живея, и Ювентус, и ще преценим кое е най-добре за всички“.

Спортал.бг