Волейболистите на "Хебър" отново стъпиха на върха в първенството. Воденият от Камило Плачи отбор се наложи с 3:1 (25:17, 25:27, 25:23, 25:15) срещу "Нефтохимик" в Бургас.

След двата успеха в Пазарджик "Хебър" затвори серията във финала при 3:0 победи и защити титлата си.

По-рано през сезона шампионите взеха Купата на България и Суперкупата. В състава им са бившите национали Тодор Алексиев, Виктор Йосифов и Теодор Салпаров. Италианецът Якопо Масари беше избран за най-полезен играч, а канадецът Брадли Гънтър взе наградата на публиката.

"Сезонът беше перфектен за нас. Трябва да кажем, че отборът ни беше много силен. Не е лесно да печелиш винаги, защото срещу "Нефтохимик", например, имахме доста трудни и тежки мачове, както и срещу "Деа". Поздравявам съперниците ни, но голямо "Благодаря" на моя отбор и щаб, искам да благодаря и на клуба, който ми помогна за моя личен проблем", каза Плачи.

"Направихме сезон без загуба, спечелихме всичко възможно и тази вечер ще бъде празник", добави бившият селекционер на България.

"Не знам дали ще се правят по-добри неща догодина, единственото сигурно нещо е, че оставам в Пазарджик. Играхме три финала точно срещу "Нефтохимик", така че имам голямо уважение към тях", каза още Плачи.

Дневник