"Ливърпул" направи важна крачка към финала в Шампионската лига. Червените победиха с 2:0 "Виляреал" на "Анфийлд" в първия двубой от полуфиналите.

Воденият от Юрген Клоп отбор изигра силен мач, като атакуваше през цялото време. Ключови се оказаха първите минути на второто полувреме, когато за секунди домакините вкараха два пъти. Най-напред в 53-ата минута се стигна до автогол на Первис Еступинян, а в 55-ата Садио Мане удвои.

В другата среща "Манчестър сити" спечели с 4:3 срещу "Реал" (Мадрид). Реваншите са следващата седмица.

"Ливърпул" беше по-дейният отбор и непрестанно се стремеше да е близо до вратата на съперника. "Виляреал" се защитаваше - в голяма част от мача добре, но за 90 минути отправи само един удар, при това неточен.

През първото полувреме "Ливърпул" атакуваше и притискаше испанския отбор. Гостите бяха затворени и добре организирани и не позволиха да се стигне до много положения.

Малко преди почивката Тиаго стреля силно от далеч, но улучи гредата.

В 53-ата минута капитанът на "Ливърпул" Джордън Хендерсън центрира, а топката се удари в крака на Еступинян и влезе във вратата, пазена от Херонимо Рули.

Две минути по-късно червените направиха хубава атака и удвоиха. Мохамед Салах изведе отлично Садио Мане, който изпревари вратаря и пусна топката покрай него за 2:0.

В следващите минути "Ливърпул" се постара да вкара още голове, но нямаше успех. Постепенно темпото спадна, а добрите положения намаляха.

Дневник