Решението на Тайсън Фюри да се откаже от бокса е окончателно, това каза световният шампион в тежка категория няколко дни след победата над Дилиън Уайт. В събота вечерта Фюри спечели с нокаут, защитавайки титлата на Световния боксов съвет (WBC), и остана непобеден на професионалния ринг.

Още преди двубоя британецът беше признал, че това ще е последна среща за него, но след това се появиха разнопосочни информации.

Съпругата на Фюри обяви, че той може да се завърне единствено ако има мач за обединяване на всички пояси в тежката категория и излъчване на абсолютен световен шампион.

"Истината е само една, аз приключих", каза Фюри пред журналиста Пиърс Морган във Fox.

"Всеки има своето време и както римските лидери са казвали, "винаги ще има още някого, с когото да се биеш", но на мен ми стига. Спирам с бокса", каза още 33-годишният боксьор.

Фюри има 32 победи и едно равенство в кариерата си, като спечели всички титли в тежката категория в два различни периода.

"Кога достатъчното е достатъчно? Аз съм щастлив, здрав съм, мозъкът ми работи, мога да говоря. Имам красива съпруга, шест деца и много пари, успех, слава. За какво да продължавам да го правя", завърши боксьорът.

Дневник