Юрген Клоп удължи договора си с "Ливърпул" и остава начело на отбора до 2026 г. Това обявиха от клуба при подписването на новото споразумение между двете страни. Ако изпълни договора си докрай германецът ще бъде начело на "Ливърпул" повече от 10 г.

Той зае поста на мениджъра от 2015 г.

"Чувствам се щастлив, благословен и привилигерован, а също и развълнуван", каза Клоп пред сайта на червените.

"Когато собствениците дойдоха при мен с предложението да подпишем нов договор се запитах дали имам необходимата енергия да продължа да работя с тези невроятни хора. Не ми отне толкова много време, за да дам отговор. Просто е - прекалено много обичам това място и се чувствам добре в "Ливърпул".

Германецът описа отношенията в клуба като перфектни. "Както във всяка връзка и тук е нужно чувствата да са взаимни. От първия ден знаех, че ще се чувствам добре тук и това не се е променило. Ние сме клуб, който постоянно се движи в правилната посока", добави Клоп.

Откакто той е начело на "Ливърпул" тимът спечели пет трофея. През този сезон червените взеха Купата на Лигата, а освен това са на финал във ФА къп, като също така имат шанс да вземат трофеите в Шампионската лига и Висшата лига.

До момента Клоп е водил тима в 373 мача, като процентът му на успеваемост е 61.39% - най-висок сред мениджърите с най-много срещи за клуба.

Договорът на Клоп е най-дългият на мениджърите на водещите отбори в Англия. Пеп Гуардиола, който е в "Манчестър сити", има контракт до лятото на 2023 г.

Дневник