Милано се тресе, Италия се вълнува - причината за това е най-оспорваната битка за титлата в Серия А от години. През този сезон двата големи тима от града "Милан" и "Интер" са в спор за скудетото като навлизат в решителната фаза от борбата. Само четири кръга преди края на сезона съперниците са разделени от едва две точки.

Настоящият шампион "Интер" допусна грешка в последния кръг, с което позволи на градския си съперник да излече еднолично начело.

Днес от 19 часа "нерадзурите" гостуват на "Удинезе", но ще имат предимството да знаят резултата на съперника си. "Милан" е домакин на "Фиорентина" по-рано през деня, като играе в 16 ч.

Неяснота до последно

По този начин треньорът на "Милан" Стефано Пиоли описа ситуацията в битката за титлата. Според опитния специалист дотук борбата е преминала през няколко обрата. "Много хора обичат да правят сравнения, да гледат програмата, да говорят за прогнози, ще оставя това на тях. Ние просто трябва да се представяме добре, да печелим мачовете си", каза Пиоли.

Серията от важни мачове започва срещу "Фиорентина", който е колеблив и е в серия от три поредни загуби.

"Милан" в същото време е вдъхновен след зрелищния обрат в гостуването на "Лацио" в последния кръг.

"Вече съдбата ни не зависи от нас", каза треньорът на "Интер" Симоне Индзаги след поражението от "Болоня" в средата на седмицата. "Нерадзурите" имаха мач в запас, но пропиляха аванса си пред съперника.


Двата тима от Милано завършиха на първите две места и през миналия сезон. Тогава обаче "Интер" спечели убедително титлата и в крайното класиране водеше с 12 точки пред "росонерите". Сега нова титла на "Интер" ще бъде още по-значима заради оспорваната битка през цялата година.

В същото време успех на "Милан" ще прекъсне сушата без титла. За последно "росонерите" бяха шампион на страната през сезон 2010-11. В момента "Милан" изостава с една титла от градския си съперник - 18 срещу 19.

Програмата до края


Мачовете на "Милан"
"Фиорентина" (домакин) 1 май 16 ч.
"Верона" (гост) 8 май 21.45 ч.
"Аталанта" (домакин) 15 май 19 ч.
"Сасуоло" (гост) 22 май

Мачовете на "Интер"
"Удинезе" (гост) 1 май 19 ч.
"Емполи" (домакин) 6 май 19.45 ч.
"Каляри" (гост) 15 май 21.45 ч.
"Сампдория" (домакин) 22 май

Дневник