Барселона прекъсна домашния си кошмар и направи решителна крачка към гарантиране на мястото си в Шампионска лига през следващия сезон.

Каталунците победиха борещия се за спасение тим на Майорка с 2:1, което бе първият им успех на "Камп Ноу" от месец насам.

В този месец Барса загуби три поредни мача у дома, един от Айнтрахт в Лига Европа, както и два от непретенциозните Кадис и Райо Валекано в първенството.

Днес издънка нямаше, макар като резултат победата да не бе от най-убедителните.

Барса обаче тотално надигра своя опонент, а Мемфис Депай в 25-ата минута и Серхио Бускетс в началото на втората част вкараха двата гола за каталунците. Видео вижте тук.

С аванс от два гола Барса високомерно изтървя няколко шанса, гол на Феран Торес пък бе отменен, а накрая дори се наложи домакините да потреперят за крайния успех.

Десет минути преди края Антонио Райло намали резултата с гол за Майорка, но гостите така и нямаха шанс да достигнат до сензационно реми.

Така четири кръга преди края Барса е на второто място с 66 точки, като се нуждае от две победи до края на сезона, за да си осигури място в Шампионска лига през следващия сезон.

Дир.бг