Германските автомобилни компании "Ауди" и "Порше" ще се присъединят към Формула 1, обяви изпълнителният директор на групата "Фолскваген", собственик на двата бранда, Херберт Дийс.

По думите му от компаниите са убедили борда на директорите, че влизането във Формула 1 ще донесе повече средства, отколкото ще бъдат похарчени. Въпреки че се е стигнало до разнопосочни мнения, плановете са "Ауди" и "Порше" да бъдат част от Формула 1.

Подобна вероятност се обсъжда от известно време. От компанията собственик са убедени, че влизане във Формула 1 ще бъде благоприятно и за разрастването на китайския пазар.

"Просто нямаме повече аргументи против", добавя Дийс.

Директорът на "Фолскваген" групата добавя, че плановете на "Порше" са по-конкректни и ясни от тези на "Ауди".

Смята се, че от "Ауди" са готови да предложат около 500 милиона паунда на британския производител на спортни автомобили "Макларън" за неговия отбор във Формула 1. От "Порше" пък разчитат на партньорството си с "Ред бул", което започна преди няколко години.

Влизане във Формула 1 ще се отрази на състезателната програма на "Ауди". Компанията ще намали участието си в други надпревари, за да се концентрира върху пистовия шампионат.

Дневник