Григор Димитров се класира за втория кръг на "Мастърс" турнира в Мадрид, след като преодоля Максим Креси от САЩ - 6:2, 7:6 (4). Българският тенисист се нуждаеше от час и 26 минути, за да надвие 64-ия в световната ранглиста, който премина през квалификациите в испанската столица.

Димитров се реваншира за поражението си от Креси на АТП 250 турнира в Мелбърн през януари.

Във втория кръг Димитров ще играе с Диего Шварцман, който имаше повече проблеми и победи Беноа Пер в три сета.

При последните си две участия в испанската столица Димитров отпадаше в първи кръг. В кариерата си в досегашните си осем участия в Мадрид българинът има само един четвъртфинал от 2015 г.

Бившият №3 започва новата седмица от 20-а позиция в световната ранглиста, като отбелязва завръщането си в Топ 20 за пръв път от година.

В първия сет Димитров игра отлично, като успя да се справи с мощния сервис на Креси. Американецът допусна две двойни грешки, които доведоха до пробив в петия гейм и Димитров се възползва. Той спечели всички оставащи геймове, за да затвори сета с 6:2.

Втората част беше по-трудна, като Креси поведе бързо с 3:0. Димитров успя да се стабилизира и при 1:4 взе три поредни гейма, за да изравни. Други пробиви нямаше и се стигна до тайбрек, в който американецът водеше с 4:2, но Димитров отново показа здрави нерви. Той взе пет поредни точки, с които сложи и край на срещата.

Дневник