Григор Димитров ще се изправи срещу Диего Шварцман в мач от 1/16-финалите на Мастърс турнира в Мадрид. Двубоят ще се проведе на корта „Аранча Санчес“ и е четвърти в програмата за деня в испанската столица, като ще стартира днес не по-рано от 17:00 часа. Срещата може да наблюдавате пряко по MAX Sport 1, а на сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от мача.

В първия кръг Димитров елиминира Максим Креси, докато Шварцман отстрани Беноа Пер. До момента двамата са играли един срещу друг три път, като балансът е 2:1 в полза на българина. Последният им двубой бе в първи кръг на Уимбълдън през 2017 година, когато Григор се наложи с 7:6 (4), 6:2, 6:2.

Вчера Григор Димитров се класира за втория кръг на двойки на турнира по тенис от сериите Мастърс в испанската столица Мадрид с награден фонд 6,58 милиона евро. Българинът и канадецът Феликс Оже-Алиасим надделяха именно над аржентинците Диего Шварцман и Максимо Гонсалес с 6:3, 7:6(8) за 110 минути.

Програмата на корта започва в 13:00 часа с мача между Роберто Баутиста Агут и Даниел Еванс, след което следват два двубоя от надпреварата при жените.

Gong.bg