Ботев" (Пловдив) е наказан да играе следващия си домакински мач пред празни трибуни заради хулиганските прояви от двубоя с "Левски" (0:2). В същото време сините останаха с глоба въпреки нахлуването на запалянковци на пистата по време на почивката.

"Ботев" ще изтърпи наказанието си в предстоящия двубой с шампиона "Лудогорец". Освен това клубът трябва да плати 9300 лева.

"Левски" е глобен с 5300 лева за поведението на запалянковците си.

По време на мача между сините и "Ботев" се стигна до напрежение между фенове на двата отбора. На почивката запалянковци на "Левски" от секторите А и Б излязоха на пистата и се насочиха към сектора с гостуващите привърженици. Последва замеряне с предмети, при което пострада полицай, откъдето идва основната част от наказанието на "Ботев".

Този сезон имаше няколко случая, в които "Левски" получи глоби за опасно поведение на запалянковците си, включително и за изстреляни ракети (към феновете на "Пирин" и към терена по време на есенното домакинство срещу "Лудогорец").

ЦСКА е глобен с 2000 лева и получава предупреждение за мач без публика, тъй като по време на гостуването на "Лудогорец" футболист на шампионите беше улучен по лицето с предмет.

Червените вече бяха наказани веднъж с два мача пред празни трибуни заради нахлуването на публика преди двубоя с "Локомотив" (Пловдив) на "Българска армия". Тогава за един мач без публика беше наказан и "Локомотив".

Дневник