Реал" (Мадрид) сътвори нов зрелищен обрат и се класира за финала в Шампионската лига. Белите губеха с 0:1 от "Манчестър сити" в 90-ата минута, но направиха обрат за 2:1 само за минута с два гола на Родриго, а след това в продълженията гол на Карим Бензема от дузпа осигури безценния успех.

Във финала в Париж "Реал" ще спори с "Ливърпул". Червените направиха обрат от 0:2 до 3:2 срещу "Виляреал".

"Реал" и "Ливърпул" играха във финала в Шампионската лига през 2018 г., когато белите спечелиха с 3:1. Сега воденият от Карло Анчелоти отбор преодоля последователно ПСЖ и два английски отбора - миналогодишния шампион "Челси" и "Сити".

Анчелоти, който преди дни стана първият треньор с шампионски титли в петте водещи първенства в Европа, за седми път ще води отбор във финал в Шампионската лига.

За Хосеп Гуардиола това е шесто отпадане в полуфиналите в Шампионската лига. С толкова е и Жозе Моуриньо.


За 90 минути "Реал" нямаше нито един точен удар във вратата на съперника. "Манчестър сити" игра добре организирано, атакуваше и имаше добри възможности. В 73-ата минута Рияд Марез получи отляво и с много хубаво изпълнение даде преднина на "гражданите".

Последваха още добри положения за "Манчестър сити", но те не бяха използвани, като принос имаше и Тибо Куртоа, направил отлични спасявания.

Първият точен удар за "Реал" дойде в последната минута, като с него Родриго вкара изравнителния гол. Минута по-късно бразилецът отбеляза с глава и направи пълен обрата, с което осигури продължения за отбора си.

Още в началото им беше отсъдена дузпа за нарушение срещу Карим Бензема. Френският нападател изпълни точно за 3:1. "Реал" игра с увереност в оставащото време и запази преднината си, а това го отведе до успеха.

Дневник