Спартак" (Варна) си осигури изкачване в Първа лига след победата с 2:1 срещу "Созопол". Варна отново ще има два отбора в елита на футбола след 13-годишно прекъсване.

"Зад този голям успех стои вярата и трудът на всеки един, който носи "Спартак" в сърцето си - ръководство, футболисти, фенове. Мечтите са толкова големи, колкото големи сме ние самите. Показахме го през изминалите две години и най-вече през последните месеци, в които мечтите ни бяха по-силни от всичко и ни окрилиха", заявиха от клуба в сайта си.

"Запомнете тази дата - 05.05.2022г.! Днес написахме заедно новата история на любимия ни клуб! Но да не забравяме и миналото. То винаги ще ни напомня защо се случи всичко това: последната среща на "соколите" в елита е през 2009 г., когато завършват 2:2 с "Локомотив" (София)", добавят от клуба.

Те припомнят, че през годините "Спартак" е имал много трудни и тежки моменти, "но през 2021-ва дойде първият лъч надежда и ясна заявка, че ще гоним по-високи цели". "Доказахме, че сме име във футболната история на България! Има ни и ще ни има занапред! Най-доброто предстои".

Преди година футболният съюз реши от следващия сезон броят на отборите в Първа лига да се увеличи от 14 на 16.

Дневник