Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп изрази несъгласие с политиката на УЕФА за разпределението и цените на билетите за финала за Шампионската лига. Червените и "Реал" (Мадрид) ще имат само по 19 618 пропуска за големия мач в Париж, което е общо около половината от всички налични билети.

Запалянковци на "Ливърпул" вече се обърнаха с писмо до УЕФА, за да покажат неодобрението си.

"Ние получаваме 20 хиляди, те получават 20 хиляди, а на стадиона ще има 75 хиляди. Къде са другите билети", попита Клоп.

"Това въобще не е правилно, но се случва навсякъде. В този конкретен случай не просто плащат повече от предния път за билет (сега билетите са с близо 40% по-скъпи спрямо финала между двата отбора преди четири години), но (двата отбора) получават само 50% от билетите, а останалото отива за хора, които плащат хиляди и хиляди", заяви Клоп.

"Така се правят парите. Харесва ли ми? Не", каза Клоп и добави, че и световното по футбол е дадено на Катар заради пари.

Германецът заяви също, че в УЕФА не са светци. "В Шампионската лига те имат фантастичен продукт. Но те загубиха малко пари и лесният начин да си ги върнат е, като вдигнат цените на билетите. Такъв е животът".

Дневник