Не съм бил притеснен, защото съм избиран пет пъти на конгрес. Притесненията са на онези хора, които създават това напрежение."

Това заяви президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов по време на откриването на терен с изкуствена настилка в Кюстендил.

"Не е приятно да се работи в подобна обстановка, но смятам, че всичко ще си дойде на мястото след 20 май", добави Михайлов, цитиран от БТА. За следващия петък е свикан конгрес, на който ръководството трябва да представи отчета за дейността си и да се гласува бюджет - нещо, за което настоя министърът на спорта Радостин Василев.

Изказването на Михайлов дойде след въпрос, свързан с водения от екипа на Димитър Бербатов конгрес на 18 март. На него в отсъствието на други кандидати бившият нападател беше избран за президент от около 80 клуба, почти всички от които впоследствие БФС изключи.

Футболният съюз съобщи, че съоръжението в Кюстендил струва 500 хил. лева, които са дошли по програмата "Хеттрик V" на УЕФА, както и от бюджетни средства на местната община.

"За мен е огромно удоволствие да виждам радостта на местното население и на подрастващите всеки път, когато завършим нов терен или комплекс. И в момента продължава усилената работа по изграждането на нови игрища из цялата страна, като инфраструктурните инвестиции са сред основните приоритети и в стратегията ни за развитие през следващите четири години. По този начин изграждаме устойчиво бъдеще за нашата игра и гарантираме достъпност и високо качество за всички граждани", заяви Михайлов.

В сайта си БФС определи терена за "футболно бижу" и обяви, че той ще е на разположение както на местните клубове, така и ще се използва за двубои от областните първенства по футбол 5, 7, 9 и 11, от училищните първенства, а и от различните програми за масов футбол, организирани от БФС.

"Надявам се тези млади момчета да бъдат онези, с който ще се гордеем след време", каза техническият директор на БФС Георги Иванов-Гонзо.

Дневник