Изпълнителният директор на "Левски" Ивайло Ивков призова за повече доверие към сдружението "Левски на левскарите", което беше учредено на 9 май на "Георги Аспарухов". Той каза, че сега е времето хората да изберат страна.

От думите му по време на среща със запалянковци във Варна се разбра, че част от притесненията в общността са свързани с хората, които са начело на сдружението. Председател на управителния съвет е Димитър Костадинов, който е брат на Любомир Костадинов-Младежа, определян като водач на Националния клуб на привържениците (НКП).

"За мен сдружението е най-важното. Прочетох доста хейт след учредяването му, но дайте да си казваме нещата по тези срещи, а не във "Фейсбук" и анонимно. Тези били обсебили (сдружението)... Познавам всички момчета в управителния съвет, те ни помагат много. Те организираха всички срещи в градовете. Хората да дават парите с радост и от своя страна да могат да участват в избора на ръководство на клуба", каза Ивков.

"Трябва да има управителен съвет. Знаете ли, че никой не искаше? Те го правят безкористно, никой не взима пари от тях, отделят си от времето. Подкрепете го. Като се съберете 10-20 хиляди човека, коя е тази агитка, кои са тези тартори, които ще обсебят... Не виждам проблем и трябва да подходим с доверие. Досега казвах, че подкрепяме, но не е достатъчно. Време е да заемем страна. Аз съм на страната на тези, които учредиха "Левски на левскарите" и опитват да направят нещо", добави Ивков.

Димитър Костадинов посочи на среща с медии, че "целта е да направим "Левски" свободен, независим и печеливш клуб и да се върне към корените си". "Нещо, което в последните години не е така. "Левски" беше отнет от левскарите още 1944 г. Това е голяма борба, голяма битка за "Левски". Вече е свършена много работа и има условия да се увенчаем с успех."

"Надскочихме етапа, в който да се молим или да просим на някого за пари, за да се спасяваме. С кампанията "Левски е вечен" показахме, че "Левски" е марка, кауза, която си заслужава да бъде подкрепена, но и дава насреща продукт. Хората си купиха продукти, бяха на мачовете и т.н. Тук не говорим за дарителство, а за активно левскарство."

Той уточни, че мажоритарният собственик Наско Сираков е част от процеса и от работната група. "Ние сме в активно взаимодействие още от миналата есен. Нямаме никакви намерения и уговорки със Сираков да си прехвърли акциите на 24 май. Тогава на Могилката сдружението ще бъде представено публично." Костадинов добави, че в сдружението всеки ще има по един глас и ще е с равни права.

Треньорът Станимир Стоилов, който участва в учредяването, каза няколко пъти, че според него създаването на сдружение, което да обедини хиляди левскари, е най-добрият вариант за бъдещето на клуба и за откъсване от модела "бащица", в който всичко зависи от един собственик.

"Погасяваме и обслужваме всичките си задължения"

Ивков каза, че клубът вече вижда светлина в тунела. "Беше ужасно. В момента няма неизплатена заплата в клуба. Погасяваме и обслужваме всичките си задължения." И каза, че стадионът е цел номер едно пред ръководството.

Наскоро от Националната агенция за приходите заявиха за "Дневник", че споразумението с "Левски" е прекратено, защото клубът не е изпълнявал задълженията си по него.

"Бих споменал и една друга дума, която трябва да върнем, за да дойде и късметът отново - нещо ни бягаше в последните години. Почтеност. Може да не сме най-добрите, може да правим грешки, ще си ги казваме. В същото време имаме увереността вече, че виждаме резултата. За кратко време постигнахме много и има купища работа."

Дневник