Търпение и възможност за младите - за това призова спортният директор на "Септември" Кристиян Добрев, след като отборът се завърна в Първа лига. Той смята, че клубът е пример за всички останали заради работата и политиката си.

"За мен това е пример за всички отбори, че по този начин с млади момчета целта може да бъде постигната. В един момент бяхме изостанали, но през втория полусезон играхме много добре", каза Добрев.

Думите му дойдоха след равенството 1:1 със "Спортист" в Своге, след което отборът си осигури изкачване в елита. Там вече е и "Спартак" (Варна).

"Не е нищо страшно да даваш шанс на млади български футболисти. Малко повече търпение трябва. Тези млади момчета заслужават да играят в най-високото ниво", продължи Добрев.

Според него "Септември" има една от най-добрите бази в София за развитие на талантите си. По думите му изпадането във Втора лига преди година може и да е оказало положително влияние в спортен план за израстването на младите в отбора.

Добрев посочи, че в клуба нищо не е на всяка цена и философията за използване на млади футболисти ще е непроменена, дори след идния сезон отборът отново да загуби мястото си в елита. Предстои да бъде решен въпросът къде "Септември" ще домакинства.

Дневник