Григор Димитров се класира за втория кръг на мастърса в Рим. Българският тенисист победи с 6:3, 6:4 квалификанта от САЩ Брандън Накашима в своя мач №600 в професионалната си кариера (дотук има 361 победи и 239 загуби).

С това Димитров си осигури мач с петия в света Стефанос Циципас в трети пореден турнир. Българинът, който е 20-и в света, загуби от него два пъти в предните три седмици - с 1:6, 4:6 в осминафиналите в Барселона и с 3:6, 4:6 в същата фаза в Мадрид.

Димитров започна добре мача с Накашима и проби в третия гейм. Веднага след това съперникът му върна пробива и спечели следващия си сервис гейм на нула, за да поведе с 3:2.

Последва много оспорван гейм, в който Димитров поведе с 40:0, но допусна обрат и Накашима стигна до възможност за нов пробив. Българинът положи много усилия и съумя да вземе гейма.

Така той постави начало на серия от шест поредни спечелени гейма, която го отведе до 6:3, 2:0. И във втория сет българинът тръгна с пробив, който отново не успя да защити - американецът спря серията му с пробив за 1:2.

Двамата продължиха с оспорвана игра, а ключовият момент дойде в десетия гейм, в който Димитров поведе с 40:15 и използва първата си възможност за пробив, а с това и за спечелване на мача.

Дневник