"Интер" спечели Купата на Италия след победа над "Ювентус" с 4:2 след продължения. В редовното време интригуващият дуел между големите съперници на "Олимпико" завърши 2:2.

Мачът беше изпълнен с обратим, драма и вълнуващи моменти. "Интер" поведе още в седмата минута с хубав гол на Николо Барела, но "бианконерите" обърнаха през втората част само в рамките на две минути. Алекс Сандро и Душан Влахович бяха точни в 50-ата и 52-ата минута.

Гол от дузпа на Хакан Чалханоглу в 80-ата минута прати срещата в продължения.

В тях "Интер" игра по-добре, а в герой се превърна Иван Перишич. Хърватинът беше точен в 98-ата минута от дузпа, както и в 102-ата.

Купата е осма в историята на "Интер". Също така тимът добавя ново отличие след титлата през миналия сезон и Суперкупата на Италия, спечелена в началото на 2022 г. "Нерадзурите" все още са в битката за титлата и през тази година, като водят битка с "Милан".

Треньорът на тима Симоне Индзаги печели купата за втори път в кариерата си след 2019 г., когато беше начело на "Лацио". Той побеждава "Ювентус" за четвърти път в мач за отличие, след като го стори на три пъти в суперкупата.

"Ювентус" остава без отличие през този сезон и не успя да добави нова купа, като има 14 в турнира.

Дневник