Лионел Меси е най-добре платеният спортист в света за 2021 г. Аржентинският нападател е начело в класацията на "Форбс" с общо 130 млн. долара.

Той изпревари звездата от НБА Леброн Джеймс (121 млн. долара) и Кристиано Роналдо (115 млн. долара).

За 12-месечния период до 1 май 2022 г. Меси е получил 55 млн. долара от спонсорски и рекламни договори. Това го изпраща на върха, след като преди година остана втори след състезателя в смесените бойни изкуства (ММА) Конър Мекгрегър.

Сред първите шест в класацията има още един футболист и двама баскетболисти от НБА - Неймар (95 млн. долара), Стеф Къри (92.8 млн. долара) и Кевин Дюрант (92 млн. долара).

 Седмото място е за носителя на 20 титли в Големия шлем в тениса Роджър Федерер. Швейцарецът игра само в пет турнира миналия сезон, но има 90.7 млн. долара приходи. От тях по-малко от 1 милион долара са от спортна дейност, а останалите са от спонсорски договори.

Последните три места в класацията са за мексиканския боксьор Канело Алварес (90 млн. долара), седемкратния шампион в Супербоул Том Брейди (83.9 млн. долара) и още един баскетболист от НБА - Янис Антетокумбо (80.9 млн. долара).

При съставянето на класацията от "Форбс" са взели предвид заплати, бонуси, приходи от наградни фондове, както и приходи от извънсъстезателна дейност - спонсорски сделки и приходи от имиджови права.

Дневник